(Na)scholingsdag Baby, Zwangerschap & Slaap
voor oefentherapeuten en andere zorgprofessionals

Een scholing om van te smullen! 

In het kader van genietend leren en ook een leven lang leren gaat Meditrainer in het najaar van 2021 starten met een nieuwe nascholingsdag over de conceptie, zwangerschap, babyslaap, de eerste 1000 dagen en de ontwikkeling van slaap.

zwangerschap baby slaap cursus

Deze zeer specialistische cursus is bedoeld voor:

 • (Slaap)Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck
 • Bekkenoefentherapeuten, Zwangertotaal, Kinderoefentherapeuten...
 • Verloskundigen
 • Jeugdverpleegkundigen
 • Jeugdmaatschappelijk werk
 • HBO-zorgprofessionals die zich over dit onderwerp willen scholen.

In de scholing gaan we in op:

 1. Leefstijlelementen, familiegeschiedenis, stress, trauma, huilen en hechting vanaf de aanloop naar de conceptie tot de eerste 1000 dagen van de baby.
 2. Nachtelijke ongemakken en slaapverstorende factoren bij zwangerschap. (slaaphoudingen, vaak plassen, restless legs, angst, piekeren, postpartum depressie ....)
 3. Bioritme en slaapkwaliteit tijdens zwangerschap en postpartum.
 4. Babyslaap, wat is gezonde slaap en wat is afwijkend? Hoe behandel je de babyslaap (0-2 jr) en dus ook de ouderslaap....
 5. Casuïstiek en interventies
 6. Bijbehorende online webinar: Stress, depressie en trauma tijdens of kort na de zwangerschap en de gevolgen voor hechting en slaap (Webinar van 1,5 uur)
baby en zwangerschap slapen

Programma scholingsdag

09:30 - start
theorie en praktische vertaalslag van conceptie, zwangerschap en slaap
11.00 uur - koffiepauze
theorie en praktische vertaalslag babyslaap
12.30 uur - lunch
casuïstiek bespreken (huilen, trauma, hechting)
15.15 uur - theepauze
oefeningen en toolkit doornemen voor deze doelgroepen
16.30 uur - einde

Studiebelasting

Huiswerkopdracht van ongeveer 10 uur

1 fysieke scholingsdag van 7 uur (docent: Francis Lanen)

Een online (Zoom)scholing over stress, depressie en trauma (peri- en postnataal) en de doorwerking op hechting en slaapproblemen  (1,5 uur durend een week na de scholingsdag).

Deze nascholingsdag is een klassikale scholing van 1 dag op locatie in Houten, inclusief drankjes, lunch, webinar van 1,5 uur en het werkboek. Investering: € 325,-

Programma webinar (met Simone Brockhuis)

1,5 uur durend interactief webinar in middagblok of avondblok.

Hoe werkt trauma en stress door op de zwangerschap, op het ongeboren en pasgeboren kind en welke invloeden en gevolgen heeft dit op de periode na de bevalling. Denk hierbij aan slaapproblemen, hechtingsproblematiek en bio-psycho-sociale problemen.

Deze kennis is zeer bruikbaar voor begeleiding van de zwangere en haar partner. Tevens voor het gezin in de periode vlak na de bevalling.

Wil je graag volledig up to date zijn met je  slaapkennis over de periode van conceptie tot en met de eerste 1000 dagen van de baby? Wil je de transitie van partnerschap naar ouderschap kunnen begeleiden? Wil je handige tools voor de babyslaap en oververmoeide ouders weer uitgerust en gelukkig maken...?

Deze nascholingsdag is toegankelijk voor alle Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck die met de doelgroep zwangeren en baby's werken. Tevens voor andere disciplines die te maken hebben met zwangeren, jonge ouders en prille baby's.

Accreditatiepunten: 15  (ADAP)

INSCHRIJVEN !

Wil je deelnemen in deze (na)scholingsdag? Schrijf je dan direct in via de trainingsagenda of neem vrijblijvend contact met me op als je vragen hebt.

(nog) niet deelnemen?

Maar wil je wel op de hoogte blijven van alle positieve ontwikkelingen binnen de Slaapoefentherapie?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.