Nascholingsdag Baby, Zwangerschap & Slaap

Een scholing om van te smullen! 

In het kader van genietend leren en ook een leven lang leren gaan we in het najaar van 2021 starten met een nieuwe nascholingsdag over de babyslaap, zwangerschap en de wisselwerking met slaap. Deze verdiepingscursus is bedoeld voor:

  • bestaande (kinder) Slaapoefentherapeuten
  • Bekkenoefentherapeuten
  • Oefentherapie collega's die veel met zwangeren werken en/of zwangerschapscursussen geven..

In de scholing gaan we in op:

  1. Nachtelijke ongemakken en slaapverstorende factoren bij zwangerschap. (slaaphoudingen, vaak plassen, restless legs, angst, piekeren ....)
  2. Bioritme en slaapkwaliteit tijdens zwangerschap en postpartum.
  3. Babyslaap, wat is gezonde slaap en wat is afwijkend? Hoe behandel je de babyslaap (0-2 jr)?
  4. Casuïstiek en oefenstof.
  5. Bijbehorende online webinar: Stress, depressie en trauma tijdens of kort na de zwangerschap en de gevolgen voor hechting en slaap (Webinar van 1,5 uur)

Programma scholingsdag

09:30 - start
theorie en praktische vertaalslag van zwangerschap en slaap
11.00 uur - koffiepauze
theorie en praktische vertaalslag babyslaap
12.30 uur - lunch
casuïstiek bespreken
15.15 uur - theepauze
oefeningen doornemen voor deze doelgroepen
16.30 uur - einde

Studiebelasting

Huiswerkopdracht van ongeveer 10 uur (casuïstiek)

1 fysieke scholingsdag van 7 uur

Een online (Zoom)scholing over stress, depressie en trauma (peri- en postnataal) en de doorwerking op hechting en slaapproblemen  (1,5 uur durend een week na de scholingsdag).

Deze nascholingsdag is een klassikale scholing van 1 dag op locatie in Houten, inclusief drankjes, lunch, toegang e-health en het werkboek. Investering: € 325,-

Programma webinar (met Simone Brockhuis)

1,5 uur durend interactief webinar in middagblok of avondblok.

Hoe werkt trauma en stress door op de zwangerschap, op het ongeboren en pasgeboren kind en welke invloeden en gevolgen heeft dit op de periode na de bevalling. Denk hierbij aan slaapproblemen, hechtingsproblematiek en bio-psycho-sociale problemen.

Deze kennis is zeer bruikbaar voor begeleiding van de zwangere en haar partner. Tevens voor het gezin in de periode vlak na de bevalling.

Wil je graag volledig up to date zijn met je extra kennis over de slaap? Wil je professioneel mee kunnen praten met kinderartsen, consultatiebureau's en gynaecologen?

Schrijf je dan nu al in voor eind 2021. Wees er snel bij dan ben je verzekerd van een plaats. Er komen 2 data beschikbaar in het tweede halfjaar van 2021. Maximaal 17 deelnemers per scholing.

Deze nascholingsdag is toegankelijk voor Oefentherapeuten die de basiscursus Slaaplessen met succes hebben afgerond. Accreditatie wordt aangevraagd bij ADAP.

INSCHRIJVEN !

Wil je deelnemen in deze nascholingsdag? Schrijf je dan direct in via de trainingsagenda of neem vrijblijvend contact met me op als je vragen hebt.

(nog) niet deelnemen?

Maar wil je wel op de hoogte blijven van alle positieve ontwikkelingen binnen de Slaapoefentherapie?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.